MELINA ATLANTIC CIRCUIT 2005-2006:   MIEHISTÖN JA VENEEN ESITTELY   |   LOKIKIRJA   |   REITTI

Miehistön ja veneen esittely

Sy Melinan kippari on Ilkka Liukkonen ja försti Elina Liukkonen. Purjehdus on ollut vuosikymmenien ajan molempien intohimoinen harrastus. Olemme viettäneet kaikki lomamme ja muun vapaa-ajan merellä. Kesälomapurjehdukset omalla veneellämme ovat suuntautuneet kotivesien lisäksi Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Viroon, Latviaan, Puolaan, Venäjälle, Norjaan ja Shetlantiin. Lämpimien vesien kokemuksia kipparille on kertynyt mm. Kreikasta, Turkista, Kroatiasta, Karibialta, Meksikosta ja Tahitilta yhteensä lähes vuoden verran ja förstillekin pari kuukautta. Kipparin ensimmäinen Atlantin ylitys tapahtui 15 vuotta sitten. Purjeveneen vanavettä on jäänyt taakse yli 75,000 meriperinkulmaa.

Tämäkään vain ei tuntunut riittävän ja eläkepäiviin oli vielä kiusallisen monta vuotta jäljellä. Jotain oli tehtävä. Niinpä päätimme noin kolme vuotta sitten aloittaa valmistelut sapattivuotta varten, jonka käyttäisimme purjehtimiseen Atlantin yli Karibialle ja takaisin. Nyt kaikki on valmista ja vuosien haaveet ovat muuttuneet todeksi.

Pääosan matkasta seilaamme kahdestaan. Förstin loma ja virkavapaa alkavat kuitenkin vasta juhannuksesta, joten hänet tiputetaan heti lähdön jälkeisenä päivänä Hankoon. Sieltä matka jatkuu Maurin ja Harrin kanssa Kielin kanavalla ja edelleen Hampuriin, jossa försti ottaa taas paikkansa ja gastit lentävät juhannuksen viettoon kotiin Suomeen.

Atlantin ylityksessä Kanarialta St. Lucialle saamme hyvän vahvistuksen, kun purjehtijaystävämme Jukka ja Hanna astuvat veneeseen. Samoin paluumatkalla Karibialta Bermudan kautta Azoreille meillä on mukana Antti ja Satu, joiden kanssa olemme tehneet monia pitkiä kesälomapurjehduksia. Ja kyllä siellä Karibian puolellakin ystävät tulevat käymään, toivon mukaan.

 
Espoo 11.6.2005
Kapu ja Försti

S/y Melina

Kaikki kuvat © Liukkonen.